در بازارهـای جهانـی ریـزش شـدید قیمـت نفـت (حـدود 7 دلار) طـی روز 5 شـنبه، شـرایطی سـخت را بـرای کشـور و دولتمـردان و بســتن بودجــه ســال 94طــی روز هــای آینــده ایجــاد نمــوده امــری کــه مــی تــوان در صــورت ادامــه دار بــودن بــا رکــودی بــه مراتــب ســنگین تــر از مــاه هــای گذشــته دامــن اقتصــاد کشــور را بگیــرد و شــرایطی بســیار ســخت تــر از آن روزهــا بــرای صنایــع ایجــاد نمایــد. ســردرگمی بــازار در روز شــنبه همچنــان ادامــه داشــت تــا جایــی کــه انتظــار میرفــت بعــد از خریدهــای هیجانــی و رنــج هــای مثبــت چهــا رشــنبه، امــروز بــازاری سراســر مثبــت و ســبز رنــگ داشــته باشــیم، بعــد از شــروعی مثبــت و البتــه بســیار هیجانــی بــا فــروش هــای پــر حجــم، شــاهد معامـلـات منفــی در اکثــر گــروه هــا بخصــوص گــروه خودرویــی و بانکــی و حتــی صــف هــای فــروش پــر حجــم آنهــا بودیــم امــری کــه بــا شــایعات منفــی جلســه هســته ای وزیــر کشــور بــا نماینــدگان مجلــس همســو گردیــد (البتــه بــه نظــر شـایعه ای بیـش نبـوده و اتفـاق خاصـی نیافتـاده اسـت).
شاخص کل بورس 830 واحد نزول کرد و به رقم 73245 واحد رسید . نمادهای فارس با 147 واحد ، فولاد با 92 واحد و تاپیکو با 79 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس گذاشتند . ارزش معاملات در این بازار به رقم 366.4 میلیارد تومان رسید که نماد تایرا با 40.5 میلیارد تومان بیشترین ارزش معامله را به خود اختصاص داد.
در بازار فرابورس نیز ، شاخص ایفکس 5 واحد نزول کرد و به رقم 829 واحد رسید . نمادهای مارون، جم و زاگرس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس گذاشتند .
ارزش معاملات دراین بازار به رقم 207.5 میلیارد تومان رسید که نماد پترول با 5.5 میلیارد تومان بیشترین ارزش معامله را به خود اختصاص داده است .
با شروع معاملات در اولین روز معاملاتی این هفته شاخص کل بورس به لطف بازگشت رونق به معاملات تعدادی از بخش ها مانند ساختمان، سیمانی، انفورماتیک، تجهیزاتی و برقی و خودروسازی در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند "خودرو"، "خساپا"، "بترانس"، "سیدکو" و "تایرا" در این روند موثر بودند. سیر صعودی شاخص اما چندادن به طول نیانجامید و تحت تاثیر افت مجدد ارزش سهام در بخش مالی به خصوص بانکی و سرمایه گذاری و همچنین پتروشیمی و سقوط خودرویی ها در ادامه کار ، این نماگر تغییر مسیر داد و به محدوده منفی کشیده شد. نمادهایی مانند "وتجارت"، "وبصادر"، "فارس"، "وفولاد"، "وبملت"، "تاپیکو"، "کگل" و "وانصار" تاثیر منفی قابل ملاحظه ای در این برهه بر شاخص گذاشتند. افزایش فشار از سوی هلدینگ های پتروشیمی باعث گردید تا شاخص بار دیگر از مرز 74 هزار واحدی فرو افتد. جمع آوری برخی از صف های فروش از جمله در نماد "وبملت" و "فولاد" نیز عرصه رابر این نماگر تنگ تر کرد. افزایش حجم معاملات در گروه های رو به افول و برخی از نمادهای بزرگ همچون "کچاد" نیز در ادامه کار منجر به ادامه روند نزولی شاخص گردید. پس از این برهه جو رو به افولی بر بسیاری از گروه ها حتی گروه های رو به رشد ابتدای روز مسلط گردید و بالا رفتن حجم معاملات در نمادهای بزرگ به خصوص بانکی ها و پتروشیمی ها شاخص را در یک ساعت پایانی بیش از پیش پایین آورد و در نهایت نیز این نماگر افتی بیش از 1،1 درصد را به ثبت رساند.
در انتهـا بـا توجـه بـه منطقـی شـدن بیشـتر دادوسـتدها فـردا بـازاری متعادل تـر و البتـه بـا گرایشـی منفـی را مشـاهده خواهیـم نمـود .