جمعه ، 2 آذر ، 1403



آیا باخت اوباما در کنگره سبب برد ایران در توافق هسته‌ای است ؟
تاریخ : شنبه ، 17 آبان ، 1393
پوشش ادعای روزنامه وال استریت ژورنال در خصوص نامه اوباما به رهبر انقلاب، شکست رئیس‌جمهور آمریکا در انتخابات کنگره و درگیرهای جدید فلسطینیان در بیت المقدس سرخط روزنامه‌های امروز اصلاح طلب و اصولگرا بود

*شرق

روزنامه شرق تیتر یک امروز خود را به اظهارات اوباما و ارزیابی اش از رای آوری جمهوری خواهان و تاثیر آن بر مذاکرات هسته ای اختصاص داد و تیتر زد «با ایران به توافق خوب برسیم، کنگره را عن متقاعد می کنیم»

در گزارش شرق از این اظهارات آمده است: سایه نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره بر مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه «1+5 » از دید ناظران آنقدر سنگین بود که باعث شد رییس‌جمهوری آمریکا و وزیرخارجه‌اش در یک شب، در این مورد موضعگیری کنند. «باراک اوباما» که در کنفرانسی خبری پس از اعلام رسمی پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای «کنگره»، حضور پیدا کرده بود، در مورد تاثیر نتایج انتخابات بر مذاکرات هسته‌ای جاری گفت: «اگر بتوانیم با ایران به توافق خوبی برسیم در آن صورت با کنگره وارد مذاکره می‌شویم و آنها را هم متقاعد می‌کنیم.» او درخصوص احتمال همراهی‌نکردن کنگره برای لغو تحریم‌ها و توانایی او در قبال این اقدام، گفت: «تحریم‌ها چنددسته هستند و با هم فرق دارند اما در حال حاضر تمایلی برای اظهارنظر در این زمینه ندارم»

«خطر تخریب الاقصی» عنوان سرمقاله روزنامه شرق درباره اقدامات اخیر صهیونیست ها در حمله به مسجد الاقصی و به قلم محمد علی مهتدی نوشته شده است.

در این یادداشت آمده: در مورد مسجدالاقصی می‌دانیم جنبشی تحت عنوان «جنبش بازسازی هیکل سوم» وجود دارد که معتقد است در محل فعلی مسجد، سال‌ها پیش «معبد سلیمان» بوده که یک‌بار «بخت النصر» و یک‌بار رومی‌ها، آن را ویران کرده‌اند. رژیم اسراییل به دنبال آن است که «مسجدالاقصی» را ویران و به جای آن، این معبد را دوباره بسازد. در سال‌های اخیر روند یهودی‌سازی چنان گسترش یافته که شهر «قدس» از هرسو در محاصره انبوه شهرک‌های صهیونیست‌نشین قرار گرفته به طوری‌که رفت‌وآمد به «قدس» و سایر شهرها در «کرانه باختری»، دشوار شده است. آنها با وضع قوانین جدید، فلسطینی‌ها را از این مناطق اخراج می‌کنند و اجازه ساختمان‌سازی به آنها نمی‌دهند. همچنین به بهانه‌های مختلف، اماکن سکونت فلسطینیان را به مهاجران صهیونیست واگذار‌می‌کنند.

این روزنامه همچنین در مطلبی با عنوان «آخرین پلان عزت» درباره پایان ماموریت ضرغامی در صدا و سیما نوشت: امروز 17آبان است؛ روزی که دوره پنج‌ساله حضور عزت‌الله ضرغامی بر صداوسیما نیز به پایان می‌رسد. شاید امروز آخرین زمانی باشد که او به‌عنوان مدیر «رسانه ملی» در اتاقش در ساختمان شیشه‌ای می‌نشیند. مهندس 55ساله عمران وقتی در 45سالگی در معاونت سینمایی جایگزین علی لاریجانی شد موهای شقیقه‌اش هنوز سفید نشده بود. 10سال حضور او در سازمان صداوسیما جز سفیدشدن موها میراثی را به‌جای گذاشت که شاید هیچ‌کدام از چهار مدیر قبل از او چنین عملکردی نداشتند. او برخلاف اسلافش این فرصت را داشت تا بتواند برنامه‌هایش را طی10سال در سازمان صداوسیما پیاده کند؛ برنامه‌هایی که بخشی از آنها از جمله ایجاد شبکه‌های متعدد تلویزیونی و بالابردن کیفیت تصویر صداوسیما و ارتقای سیستم از آنالوگ به دیجیتال و HD و بردن آنتن‌های شبکه‌های تلویزیونی به غیرقابل‌ دسترس‌ترین نقاط کشور از نقاط مثبت پرونده او بود که در مقابل نگاه یکسویه و جناحی سازمان صداوسیما و سپردن برخی برنامه‌ها به چهره‌های خاص و حذف برخی چهره‌ها و نام‌های فرهنگی -سیاسی از صداوسیما پرونده او را خاکستری می‌کند.

این روزنامه همچنین در گفت و گو با بهمن کشاورز رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری ایران از قول وی تیتر زد «اجرای قانون امر به معروف نیازمند ایجاد یک وزارتخانه است»

وی در این مصاحبه گفته است: امر معروف و نهی‌ازمنکر چیزی بود که طبق قانون اساسی همه ما مکلف به آن بودیم و تا حدی- با اختلاف درجات- این کار را می‌کردیم. حالا این قانون می‌خواهد به این موضوع که قبلا نیز وجود داشته حالت رسمی دهد و معمولا نیز این حالات رسمی در امور معنوی نتیجه مطلوبی نداشته است. در این مورد نیز همین‌طور خواهد بود.

این روزنامه همچنین در پرونده ای با عنوان «اما و اگر های سیاست داخلی» به موضوع سیاست داخلی دولت روحانی و مشخصا عملکرد وزارت کشور پرداخته است.

در پرونده روزنامه شرق مطلبی با عنوان «مورد عجیب سیاست داخلی» منتشر شده و در آن آمده است: دولت یازدهم همچنان پیرامون استراتژی و نوع عملکرد در حوزه «سیاست داخلی»، با سوالاتی مواجه است. اگرچه در هنگام انتخابات ریاست‌جمهوری و پس از آن، تاکید حسن روحانی و حامیان وی، اولویت‌بندی مسایل و رسیدگی عاجل به سیاست خارجی و اقتصاد به شکل پررنگ بود اما همان روزها هم روحانی می‌دانست باید برای مسایل سیاست داخلی، فکری بکند. این جمله بارها شنیده شده که سیاست خارجی، برآیند سیاست داخلی است و نمی‌توان این بخش‌ها را منفک از یکدیگر دانست.

در ادامه این مطلب آمده: اصلاح‌طلبان نقش پررنگی در پیروزی حسن روحانی داشتند اما از حیث فراهم‌بودن فضای فعالیت نسبت به گذشته همچنان با محدودیت‌هایی روبه‌رو هستند. این نکات به شکلی در گفت‌وگوی استاندار سابق خراسان که عضو بنیاد باران است، به چشم می‌خورد. حسن رسولی که در انتخابات گذشته عضو ارشد ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف بود، درباره عملکرد دولت در سیاست داخلی معتقد است: استیضاح دکترفرجی‌دانا و مجموعه عوامل پیدا و پنهانی که در این جریان نقش‌آفرین بودند همچنین آنچه که در تغییر ریاست شورای شهر تهران اتفاق افتاد، قبل از اصلاح‌طلبان زنگ هشداری برای دولتمردان دولت‌یازدهم است. عدم اهتمام به پیشبرد سیاست‌های دولت در حوزه‌های سیاست داخلی مشخصا در عرصه‌های اداری و سیاسی یکی از مهم‌ترین‌ کاستی‌ها و نقاط آسیب‌پذیر دولت‌یازدهم قلمداد می‌شود. طی یک‌سال گذشته مجموعه دولت به‌خصوص بخش‌های ذی‌ربط به مسایل اجتماعی، اداری و سیاسی نسبت به شوراهای اسلامی شهر و مدیریت‌های محلی و منطقه‌ای از دقت، ظرافت، قاطعیت و جدیت لازم برخوردار نبودند و می‌توان گفت از این منظر این حوزه رها شده است و چنانچه همین روند تداوم داشته باشد و تجدیدنظری در این حوزه از سوی آقای‌رییس‌جمهور و سایر همکاران ایشان صورت نگیرد، در سال‌های 94 و 95 که جامعه پذیرای مقدمات و اجرای انتخابات مجلس‌یازدهم خواهد بود، بر خلاف رویه گذشته باید ناکامی دیگری را برای دولت آقای‌روحانی و طبیعتا اصلاح‌طلبان و تحول‌خواهان و طرفداران ایشان انتظار داشته باشیم.


*اعتماد

«دیپلماسی هسته ای پیش از لابی مسقط» تیتر یک روزنامه اعتماد است که به آخرین واکنش‌ها و تحرکات آمریکا و اروپا می‌پردازد.

این مطلب با اشاره به مطلب روزنامه وال استریت ژورنال در خصوص ارسال نامه اوباما به رهبر انقلاب می نویسد: ارسال این نامه در شرایطی که امریکا در ائتلاف مبارزه با داعش ایران را به عنوان بازیگر اصلی نپذیرفت نشان می‌دهد که کاخ سفید با گرفتار شدن در پازل امنیتی خاورمیانه به اشتباه استراتژیک خود پی برده است. در شرایطی که امریکا به اصرار برخی متحدان منطقه‌یی خود مانند عربستان و رژیم صهیونیستی از دعوت از ایران برای حضور در ائتلاف علیه داعش سرباز زد به نظر می‌رسد که هیچ‌کدام از این متحدان و حتی امارات متحده عربی هم در جریان این نامه‌نگاری قرار نگرفته‌اند. وال استریت ژورنال در بخش دیگری از گزارش خود نوشته است: هرچند امریکا اعلام کرده است که در نبرد با داعش با ایران هماهنگی‌ای ندارد، اما در مواردی پیام‌هایی را از طریق دولت عراق و همچنین آیت‌الله سیستانی برای ایران ارسال کرده است.

در ادامه این مطلب می‌خوانیم : مقام‌های امریکایی در حالی که ارسال این نامه را نه تایید و نه تکذیب می‌کنند اصرار دارند که سیاست‌های کاخ سفید در قبال تهران تغییری نکرده و این کشور بنا ندارد با ایران بر سر مبارزه با داعش همکاری یا هماهنگی انجام دهد. سخنگوی کاخ سفید با توجه به خبر وال استریت ژورنال تاکید کرده که امریکا و ایران حتی تبادل اطلاعاتی نیز با یکدیگر در این خصوص ندارند. در شرایطی که کمتر از سه هفته تا ضرب‌الاجل زمانی 24 نوامبر برای مذاکرات هسته‌یی میان ایران و امریکا فرصت باقی است به نظر می‌رسد که واشنگتن برخلاف سیاست‌های اعلامی خود به دنبال گسترش دامنه و حوزه همکاری‌ها با تهران است. مذاکره‌کنندگان ایرانی از یک سال پیش که ماراتن مذاکرات هسته‌یی میان ایران و 1+5 شکل جدی‌تری به خود گرفته و البته در قالب جدیدتری هم پیشرفت به صراحت اعلام کرده‌اند که در میز مذاکرات هسته‌یی تنها در خصوص پرونده هسته‌یی ایران سخن می‌گویند و لاغیر.

اعتماد با انتشار عکسی در نیم صفحه اول خود از درگیری‌های فلسطینیان در مسجد الاقصی تیتر« تظاهرات خشم فلسطینیان» را برای پوشش ناآرامی‌های اخیر در بیت‌المقدس برگزیده است.

این روزنامه در گفتگویی با کیهان برزگر رئیس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه با عنوان « بازتعریف جایگاه ایران؛ بزرگ‌ترین برد توافق » به بررسی موضوعات مربوط به ایران،آمریکا، پرونده هسته‌ای و داعش در خاورمیانه پرداخته است.

برزگر در این گفتگو می‌گوید: درجه تهدید داعش برای امنیت ملی ایران به اندازه ای نبود که ایران دردسرها و هزینه‌های جانبی همکاری با آمریکا برای مهار این تهدید رابه جان بخرد.

این استاد دانشگاه می‌گوید: در استراتژی منطقه ای ایران، نزدیک شدن به ترکیه یک اصل است و ایران باید از فرصت نقش آفرینی خود در سوریه هم استفاده به موقع کند.

این روزنامه همچین سخنان دیروز علی جنتی را در برنامه شناسنامه با تیتر « با مجلس مشکلی نداریم» منعکس کرد.

محمد رضا تاجیک در گفتگویی با این روزنامه با عنوان« خاتمی نماد و نمود گفت‌و گو است» مدعی می شود:خاتمی با زبان سکوت با مخالفان و معاندان خود در حال گفتگو است و می گوید: بسیاری از بازیگران سیاسی ما هنوز در دوران طفولیت فرهنگی به سر می برند

تاجیک در پاسخ به این سوال که  تعامل و گفت‌وگوی مستقیم میان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان چه تبعاتی را در میان توده‌های اجتماعی خواهد داشت؟ گفت:  مواهب چنین تعاملی و گفت‌وگویی چنان بسیار است که شکر یکی از هزار نتوان کرد. اما متاسفانه، کنش سیاسی در جامعه امروز ما، برخلاف آنچه در یک جامعه دینی انتظار می‌رود - اگرچه نه کاملا و نه در مورد تمامی کنشگران سیاسی - اما در مجموع کنشی بی‌فرهنگ و بی‌ادب و بی‌اخلاق و مونولوگ است. بسیاری از بازیگران سیاسی ما هنوز در دوران صغارت و طفولیت فرهنگی به‌سر می‌برند و از ادب و آداب بازیگری در عرصه سیاست که نشانه بلوغ، حرفه‌یی بودن، هوشیاری، دل‌بیداری و انطباق اندرونی و بیرونی یک سیاست‌پیشه راستین است بهره‌یی نبرده‌اند و هنوز نیاموخته‌اند که به تیغ گفت‌وگو می‌توان «چندین حلق را واخرید از تیغ و چندین خلق را» و نیاموخته‌اند که «تیغ گفت‌وگو از تیغ آهن تیزتر، بل زصد لشکر ظفرانگیزتر» است. از این‌رو، در این ساحت سیاسی، بسیار شاهد آن هستیم که خیالواره‌ها و کلامواره‌های متفاوت و متناقض، چنان فضای کدر و نفرت‌باری را میان بازیگران سیاسی ایجاد می‌کنند که آتش از گرمی می‌افتد و مهر از فروغ و دیگر هیچ فلسفه و منطقی یارای وصل آنان را نخواهد داشت. لذا جامعه متشتت سیاسی امروز ما، بیش از هر زمان دیگری نیازمند اندیشیدن به آمیزش افق‌ها (در عین به رسمیت شناختن گوناگونی و کثرت افق‌ها) است. «آمیزش افق‌ها» جز از رهگذر گفت‌وگو ممکن نمی‌شود. «گفت‌وگو» آن‌گونه که ادبیات این عرصه به‌ما می‌گویند، یک «فرهنگ»، یک «استراتژی» یک «تئوری» یک «فناوری قدرت»، یک «راه برون‌رفت»، یک «بازی سیاسی» هوشیارانه و راهبردی و یک «فرصت» است. گفت‌وگو، در زیباترین بیان آن، به تعبیر مولانا، علم آمیزش نمودهای روحی، روانی، ذهنی و رفتاری انسان‌ها یا همان اکسیر و دانشی است که «تفاهم جلوه‌های روحی» (سیمیا) را موجب می‌شود و دنیاهای به‌ظاهر ناسازگار در آن به همزیستی (هتروتوپیا در بیان فوکو) می‌رسند.


      0 

تعداد بازدید: 1047

نام
ایمیل
موضوع پیام
پیام
Captcha (عدد و حرف فقط با حروف بزرگ)


اخبار مربتط