به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی (ایستانیوز)، این تفاهمنامه با موضوع ایجاد زمینه سرمایه گذاری بین المللی و انتقال تجربیات فیمابین ایران و چین، همزمان با برگزاری اجلاس سالیانه اتحادیه تسویه و پایاپای آسیا - اقیانوسیه در پکن، به امضای مدیران عامل شرکت های سپـرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ایران و چین رسید.
براساس این تفاهم نامه، مقرر شد امکان سنجی لازم به منظور سرمایه گذاری و تامین مالی متقابل سرمایه گذاران و سرمایه پذیران در بازار سرمایه دو کشور ازطریق توسعه زیرساخت های بورس دو کشور صورت پذیـرد.
یکشنبه هفته جاری نیز بهره برداری از سامانه جدید و بومی پس از معاملات در بورس ایران با حضور مسئولان ارشد بازار سرمایه کشور در شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار آغاز شد، تا بدین ترتیب، یکی از مهمترین و کلیدی ترین زیرساخت های فنی لازم در راستای بین المللی کردن بورس ایران و جذب سرمایه گذاران خارجی در کشور، فراهم شود. در این مراسم، علی صالح آبادی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز از تشکیل کارگروه ویژه در سازمان بورس برای تسهیل فرایند ورود سرمایه گذاران خارجی به بورس ایران خبـر داد.
یکی از مهمترین الزامات ارتباط بازارهای سرمایه در دنیا، ایجاد ارتباط بین شرکت های سپرده گذاری اوراق بهادار و تسویه وجوه کشورهاست که وظیفه تسویه معاملات و ثبت و نگهداری اطلاعات دارایی سرمایه گذاران را برعهده دارند، از این رو امضای تفاهمنامه فیمابین شرکت های سپرده گذاری ایران و چین را می توان یکی از مهمترین گام ها در راستای ارتبـاط بازار سرمایه دو کشور برشمرد.
شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه کشور چین (CSDC) که خدمات ثبت و تسویه برای بورسهای شانگهای و شنزن را ارائه می دهد، با ثبت بیش از 7 هزار نوع ورقه بهادار متنوع به ارزش بیش از 4 هزار میلیارد دلار، یکی از بزرگترین شرکت های سپرده گذاری اوراق بهادار در دنیاست، این در حالی است که بازار سرمایه چین نیز به لحاظ ارزش دارایی های مالی سومین بورس بزرگ دنیا محسوب می شود.